Jb.Laleagane.Ro
Informaţii pentru admini
JB LALEAGANE | ACASĂ | VIP | INFO | HELP | REGULAMENT | FORUM |

Observaţii administrative

Ca admin eşti obligat să citeşti toate observaţiile administrative şi să le respecţi precum regulamentul de pe server!

1. Nick-ul pe forum, server şi Discord

Purtarea aceluiaşi nick pe forum ca cel de admin de pe server nu este obligatorie. Însă este obligatoriu să purtaţi numele adminului în semnătură după modelul de mai jos.

Exemple: ADMIN JB.LALEAGANE.RO: NUME ADMIN JB.LALEAGANE.RO: David

Cât despre numele de pe Discord trebuie să fie acelaşi cu cel de admin.

2. Gravitatea comenzilor

Am observat că foarte mulţi administratori cu acces la comenzile care afecteaza clientul (destroy, pa, ş.a.m.d) acordă aceste comenzi pentru fapte minore. Spre exemplu: FK (freekill, 1 kill, 2kills), apăsarea butoanelor (cel mai important lava), ş.a.m.d. Vreau să accentuaţi o indulgenţă cât mai mare (în special asupra jucătorilor noi pe server). Acordaţi şanse jucătorilor, dacă aceştia greşesc la rând, îi puteţi pedepsi cu astfel de comenzi. Cum scrie şî în regulament: "Fiţi indulgenţi cu playerii! Dacă selectează FD ALL din greşeală, astă nu e motiv de pa/destroy/ban."

3. Cererile de slot/helper/unban sau reclamaţii

Nu vă bateţi joc de cererile jucătorilor. Dacă sunteţi contra cererilor de slot/helper, adăugaţi argumente (aveţi grijă să nu spuneţi de cuvântul cheie). La cererile de UnBan (BAN cu CFG), nu mai daţi Reply ca oile cu "Este bug, aşteaptă ca un owner/lead să-ţi dea unban. ". Mai întăi se aşteaptă adminul care i-a dat ban să confirme că este bug. La reclamaţii nu veniţi cu argumente precum: "Idem X, contra.", "Idem Y, pro". Argumentaţi părerea voastră.

4. Prioritate CT

Înainte să vă băgaţi CT, întrebaţi mai întăi jucătorii dacă doresc CT, este de bun simţ. Dacă un jucător a mai fost şi harta trecută CT, căutaţi alţi jucători care vor să intre in locul lor. Dacă nu vrea nimeni, puteţi să vă băgaţi voi.

5. Indulgenţa asupra comenzilor Simonului

Cum scrie şi în regulament: "Fiți mai indulgenți cu cei care se întâmplă să scape duck-ul/shift-ul." Arătaţi jucătoriilor că putem fi cu toţi indulgenţi, vrem să ne distrăm pe server, să ne folosim imaginaţia pentru a ne distra cu toţii. Nu să omorâm toţi prizonierii prin comenzi de reacţie şi cam asta a fost ziua a unui Simon.

6. Comenzi asupra jucătoriilor care vă jignesc

Cum scrie şi în regulament: "Dacă jigniți un admin și nu aveți dovezi solide, acesta poate să vă facă ce dorește. Totuşi cu indulgenţă." Încercaţi să nu înghiţiţi toate jignituriile care vi le spun jucătorii. Un gag este de ajuns. Dacă continuă şi pe Chat Admin, îl puteţi sancţiona cu quit/ban o mică perioadă de timp.

7. Respectul reciproc pe server

Pe server trebuie să aveţi un limbaj adecvat asupra jucătoriilor cât şi cu adminii. Că vorbiţi urât la microfon, că scrieţi în Chat Admin, tot puteţi fi sancţionaţi în legătură cu comportamentul vostru. Dacă un admin este deranjat de comportamentul vostru asupra lui, şi voi nu vă opriţi din răutate, chiar dacă acesta v-a rugat să încetaţi, adminul respectiv vă poate face reclamaţie.

8. AFK la spectator

Cum scrie şi în regulament: Nu aveţi voie să staţi mai mult de 10 minute AFK la spectactori!" Dacă sunteţi prinşi că staţi mai mult de 10 minute AFK, riscaţi suspend!

9. Încurajare playeri

În ultima vreme am observat că unii admini nu se mai implică atât de mult în încurajarea playerilor. Toţi admini trebuie să încurajeze playerii pe server, pentru a face cerere Helper/Slot, nu sunteți puși acolo ca să stați degeaba,creați anunțuri periodice pe server, reamintind playerilor de forum și respectiv de oportunitatea de a face o cerere Helper/Slot, dacă vedeți playeri care nu știu cum să opereze un forum, îndrumații. Nu vreau să se mai ajungă într-o situație de genul: Gaby123_Killer care avea 200+ de ore pe server, unul dintre cei mai activi jucători, dar care nu avea habar cum să folosească un forum sau măcar să facă o cerere slot.

10. Reclama la alte servere

Este interzisă reclama la alte servere de orice fel , nu contează că sunt de pe comunitatea noastră , atâta timp cât noi nu facem reclamă pe serverele lor nici ei pe al nostru. De azi înainte reclama la alte servere e strict interzisă.

Atenţie! Faceţi deosebire între reclama de tip SPAM şi cea de bind. E posibil ca mulţi să aibă reclamă pe bind fără ştiinţa lor. Nu acţionaţi cu ban imediat dacă a făcut doar o singură dată reclamă. Îi explicaţi cum să scape de ea.

11. Interzicerea jucătorilor în echipa gardienilor

Am văzut că în ultimul timp aţi luat-o razna cu interdicţiile la CT. De exemplu, am văzut acum câteva zile un CT care a deschis uşile şi a zis "cine mişcă moare" în loc de "cine iese moare", apoi peste o secundă s-a corectat şi şi-a cerut scuze. Iar voi îl transferaţi şi îi daţi interdicţie o săptămână pentru asta. Acelaşi lucru cu FD all. Oricui i se mai întâmplă să apese din greşeală, chiar dacă ştie regulamentul. În momentul de faţă avem 12 playeri interzişi în echipa gardienilor. În ritmul ăsta îi vom interzice pe toţi până se pot băga doar admini. Ce încerc să zic e că trebuie să fiţi mai indulgenţi cu playerii. Încercaţi ca la prima lor greşeală să le daţi slay/transfer fără interdicţie. Dacă va continua să facă greşeli, atunci îi puteţi da interdicţie. Nu le mai daţi interdicţie pentru un kill făcut din greşeală, sau un singur FD all neintenţionat.

12. Parola de la admin

Nu intraţi pe alte servere cu parola de la admin setată în cfg. Riscaţi ca unele servere să vă extragă parola. De asemenea nu daţi parola la prieteni, fraţi, duşmani, ş.a.m.d. Nu suntem responsabili pentru securizarea parolei voastre. Dacă fişierul user.ini ar fi corupt, normal şi normal ar fi trebui să se conecteze ,cel ce are parolele, cu adminul unui owner.

13. Neînțelegerea cu un coleg din staff

Dacă pe server se creează un conflict între doi administratori, o regulă care nu este specificată în regulament, vă duceți pe Discord și faceți conferință privată cu colegul cu care nu vă înțelegeți și cu David. În conferință descrieți problema amănunt și trebuie să existe și un exemplu bine structurat. Asigurați-vă că problema nu există în regulament și să nu vă confundați colegul cu un player sau alt admin. Imediat ce văd că ați făcut conferința asistată de problema voastră și ați răspuns amândoi în conferință, voi dezbate problema și o batem în cuie. Nu confundați această modalitate cu "Reclamații admini".

14. Activiate Discord şi Forum

Se poate lua remove pentru inactivitate nu doar pe baza serverului, ci şi a Discord-ului şi Forumului. Fiţi atenţi la comportamentul vostru pe toate canalele de comunicare şi cel mai important la punerea semnăturii pe Forum.

15. Confidenţialitate zonă admin Discord şi Forum

Este strict interzis dezvălirea informaţiilor ce se află pe canalele de comunicare Discord şi Forum.

16. Anunturi-jucatori Discord

Foarte important de ştiut este că Ownerul şi Leads vor scrie mereu lucruri importante în #anunţuri-jucători şi este de preferat să fie citite de la început până la sfârşit. Unele lucruri lipsesc din regulament şi trebuie înţelese doar de admini.